Triestino

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό( αφρόγαλα ) σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml.
Romano

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε μια φέτα από φρεσκοκομμένο λεμόνι σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml
Ristretto

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 20 ml καφέ σε 15’’– 20’’ σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml.
Cappuccino moca

Φτιάχνουμε το αφρόγαλα ( φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό ).
Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ αφού έχουμε προσθέσει στο φλιτζάνι μας μια κουταλιά του γλυκού sauce σοκολάτας και στην συνέχεια προσθέτουμε το αφρόγαλα σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 70° C.
Machiatto

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό( αφρόγαλα ) σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml.
Lungo

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml και συμπληρώνουμε 10 ml νερό.
Εναλλακτικά: Υπάρχει και άλλος τρόπος παρασκευής espresso lugo. Μπορούμε τοποθετώντας πρώτα 10ml νερό και έπειτα τον καφέ.
Latte machiato

Φτιάχνουμε το αφρόγαλα ( φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό )
Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’- 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αφρόγαλα σε ψηλό ποτήρι χωρητικότητας 250 ml.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 70°C.
Espresso shakerato

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε διπλό κλείστρο (14-18 gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 60 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και προσθέτουμε μαύρη ζάχαρη (όσο επιθυμούμε), μια κουταλιά του γλυκού liqueur, δύο δόσεις σιρόπι βανίλια καθώς και φλούδα από μισό λεμόνι. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στο shaker με παγάκια και το χτυπάμε.
Σε ψηλό ποτήρι του cocktail μεταφέρουμε το περιεχόμενο.
Espresso freddo

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε διπλό κλείστρο (14-18 gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 60 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και βάζουμε στο shaker την ζάχαρη (προαιρετικά) και παγάκια. Μεταφέρουμε τον καφέ στο shaker και το χτυπάμε δυνατά για 3’’ με 5’’ και έπειτα το σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι το οποίο έχουμε γεμίσει με πάγο.
Espresso

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group. Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml.
Doppio Cappuccino

Φτιάχνουμε το αφρόγαλα ( φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό )
Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε δυο δόσεις φρεσκοαλεσμένο καφέ σε διπλό κλείστρο (14-16 gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 60 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αφρόγαλα σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 220 ml.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 70° C.
Doppio

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε δυο δόσεις φρεσκοαλεσμένο καφέ σε διπλό κλείστρο (14-18gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 60 ml καφέ σε 25’’– 30’’ σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 160 ml.
Coretto

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9 gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και προσθέτουμε 20 ml grappa σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 160 ml.
Εναλλακτικά: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο Ιταλικό λικέρ όπως Amaretto , Sambuca κ.α.
Cool cocoa cappuccino

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε διπλό κλείστρο (14-18 gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 60 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού sauce σοκολάτα και μια δόση σιρόπι βανίλια. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στο shaker με δυο παγάκια και το χτυπάμε.
Σε ψηλό ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο προσθέτουμε το περιεχόμενο και τελειώνουμε με λίγο κρύο αφρόγαλα.
Con panna

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ στην συνέχεια προσθέτουμε μια ροζέτα σαντιγί σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 65 – 70 ml.
Cappuccino freddo

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε διπλό κλείστρο (14-18 gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 60 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και βάζουμε στο shaker την ζάχαρη (προαιρετικά) και παγάκια.
Κατόπιν βάζουμε στο shaker φρέσκο κρύο γάλα και χτυπάμε στην χαμηλή σκάλα για να έχουμε ένα δεμένο αφρόγαλα.
Μεταφέρουμε τον καφέ στο shaker και το χτυπάμε δυνατά για 3’’ με 5’’.
Έπειτα το σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι το οποίο έχουμε γεμίσει με πάγο και τελειώνουμε με λίγο κρύο αφρόγαλα.
Εναλλακτικά: μπορούμε να το φτιάξουμε και αντίστροφα, δηλαδή να προσθέσουμε πρώτα το γάλα και έπειτα να συμπληρώσουμε τον καφέ
Cappuccino con panna

Φτιάχνουμε το αφρόγαλα ( φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό )
Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αφρόγαλα ( λίγο ) και γεμίζουμε με μια ροζέτα σαντιγί σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 160 ml.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 70ο C.
Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το αφρόγαλα είναι για να μπορέσει η σαντιγί να μείνει στην επιφάνεια
Cappuccino

Φτιάχνουμε το αφρόγαλα ( φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό )
Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αφρόγαλα σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 160 ml.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 70 °C.
Caffé latte

Φτιάχνουμε το αφρόγαλα ( φρέσκο γάλα χτυπημένο στον ατμό )
Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αφρόγαλα σε κούπα ή ποτήρι χωρητικότητας 220 ml.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 70°C.
Americano

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ σε ζεστό, στεγνό και καθαρό φλιτζάνι χωρητικότητας 160 ml και συμπληρώνουμε νερό.
Affogatto

Αδειάζουμε τον καφέ από το κλείστρο και το καθαρίζουμε με μια πετσέτα, χαρτί ή το πινέλο μας
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια δόση φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μονό κλείστρο (7-9gr) και πατάμε καλά με το τάμπερ (πατητήρι χειρός).
Aφού κάνουμε εκτόνωση στη μηχανή το κουμπώνουμε στο group.
Αφήνουμε να τρέξουν 30 ml καφέ σε 25’’– 30’’ . Σε ψηλό ποτήρι βάζουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια και την περιχύνουμε με τον espresso.