Η καφετιέρα πρέπει πάντα να λειτουργεί σε πίεση από 1.1 εώς 1.2 bar· πίεση που αντιστοιχεί περίπου σε θερμοκρασία 85° – 88°.
Η πίεση του νερού όταν βγάζουμε espresso πρέπει να είναι 9 bar.
Ποτέ δεν σφίγγουμε με δύναμη τις βάνες ατμού – νερού.
Να είναι πάντα καθαρή η αποχέτευση.
Όταν ο δείκτης νερού είναι στο μηδέν αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διακοπή ή έλλειψη νερού. Αμέσως κλείνουμε την μηχανή για να μήν κάψουμε την αντίσταση.
Κάθε μέρα στο τέλος της εργασίας πρέπει να καθαρίζουμε την μηχανή. Ρίχνουμε ζεστό νερό στην αποχέτευση, καθαρίζουμε καλά το group έχοντας μέσα το τυφλό φίλτρο.
Κάθε 25 – 30 ημέρες πρέπει να γίνεται αναγέννηση στον αφαλατωτή και χημικός καθαρισμός στα group της μηχανής.
Κάθε 2 -3 μήνες χρειάζεται αλλαγή στίς φλάτζες των group και στις βανες.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σωστός espresso σημαίνει σωστή θερμοκρασία μηχανής, σωστή πίεση, ζεστό φλυτζάνι, σωστή ρύθμιση μύλου αλέσεως, ποιοτικό νερό και φρεσκοκομμένος καφές.
Το γενικό service της μηχανής καφέ είναι απαραίτητο σε ετήσια βάση.
Σε τουριστικές περιοχές (βλέπε νησιωτική και όχι μόνο Ελλάδα) λόγο υψηλής σκληρότητας νερού πρέπει απαραιτήτως να γίνεται γενικό service στο τέλος ή την αρχή κάθε σεζόν.
Σάς υπενθυμίζουμε πως για κάθε βλάβη, μηνιαίο ή ετήσιο service είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε.