Συμβουλές συντήρησης εξοπλισμού espresso

  • Η καφετιέρα πρέπει πάντα να λειτουργεί σε πίεση από 1.1 εώς 1.2 bar· πίεση που αντιστοιχεί περίπου σε θερμοκρασία 85° – 88°.
  • Η πίεση του νερού όταν βγάζουμε espresso πρέπει να είναι 9 bar.
  • Ποτέ δεν σφίγγουμε με δύναμη τις βάνες ατμού – νερού.
  • Να είναι πάντα καθαρή η αποχέτευση.
  • Όταν ο δείκτης νερού είναι στο μηδέν αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διακοπή ή έλλειψη νερού. Αμέσως κλείνουμε την μηχανή για να μήν κάψουμε την αντίσταση.
  • Κάθε μέρα στο τέλος της εργασίας πρέπει να καθαρίζουμε την μηχανή. Ρίχνουμε ζεστό νερό στην αποχέτευση, καθαρίζουμε καλά το group έχοντας μέσα το τυφλό φίλτρο.
  • Κάθε 25 – 30 ημέρες πρέπει να γίνεται αναγέννηση στον αφαλατωτή και χημικός καθαρισμός στα group της μηχανής.
  • Κάθε 2 -3 μήνες χρειάζεται αλλαγή στίς φλάτζες των group και στις βανες.
  • Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σωστός espresso σημαίνει σωστή θερμοκρασία μηχανής, σωστή πίεση, ζεστό φλυτζάνι, σωστή ρύθμιση μύλου αλέσεως, ποιοτικό νερό και φρεσκοκομμένος καφές.
  • Το γενικό service της μηχανής καφέ είναι απαραίτητο σε ετήσια βάση.
  • Σε τουριστικές περιοχές (βλέπε νησιωτική και όχι μόνο Ελλάδα) λόγο υψηλής σκληρότητας νερού πρέπει απαραιτήτως να γίνεται γενικό service στο τέλος ή την αρχή κάθε σεζόν.
  • Σάς υπενθυμίζουμε πως για κάθε βλάβη, μηνιαίο ή ετήσιο service είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε.